Op de

hoogte

blijven

Maak

kennis met

onze school

Nieuws > Algemeen > Het portfolio

Het portfolio

Het portfolio is in ontwikkeling.

De afgelopen 3 jaar werd het portfolio gevuld met trotsdocumenten van de kinderen. Met de kinderen werd besproken welke documenten zij belangrijk vonden in hun portfoliomap. In de middenbouw werd elk trotsdocument van een schriftelijke reflectie voorzien. De trotsdocumenten werden in de map ondergebracht bij een van de talenten.
In de praktijk is gebleken dat de kinderen vanaf groep 3 vooral trots zijn op toetsresultaten. Dat is ook zichtbaar in de mappen. De “talenten” taal en rekenen zijn gevuld, maar de talenten bewegen, kuvo, muziek, natuur & techniek en kanjer nauwelijks. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat wij deze talenten niet belangrijk vinden. Zeer zeker wel, maar het is lastiger om hiervan een ontwikkeling zichtbaar te maken op papier in een portfolio.

De ontwikkeling die wij gaan maken t.o.v. het portfolio is dat wij in het portfoliogesprek met ouders en hun kind een leerdoel zullen bepreken. Dit leerdoel zal inzichtelijk gemaakt worden en de ontwikkeling van het kind hierin zal zichtbaar gemaakt worden in het werkportfolio. Ook voor individuele leerdoelen voor de kernvakken zal de ontwikkeling van het kind zichtbaar gemaakt worden. Dit betreft vaak doelen die gerealiseerd worden op korte termijn en zullen met het kind en de groepsleerkracht worden besproken.

Deel deze pagina:

School video

Sociale media

Volg ons voor het laatste nieuws ook op Facebook.